Procesul lui Elon Musk: Potențialii jurați îl numesc narcisist, inteligent și cu o mentalitate de mercenar

Elon Musk

Elon Musk

Potențialii jurați într-un proces civil împotriva lui Elon Musk au o gamă variată de păreri despre acesta, de la deștept, de succes” până la nebun”. Musk, care este dat în judecată de acționarii Tesla care susțin că a manipulat prețul acțiunilor firmei, a declarat că nu poate avea parte de un proces corect în San Francisco.

El a vrut ca procesul să aibă loc în Texas – unde a mutat sediul Tesla – dar acest lucru a fost respins. Un juriu a fost selectat, după ce jurații au completat un chestionar înainte de proces. Cazul se axează pe tweet-urile din 2018, în care spunea că va privatiza Tesla. Autoritățile de reglementare din SUA l-au înlăturat pe dl Musk din funcția de președinte al Tesla din cauza postărilor.

La 7 august 2018, el a scris pe Twitter că are finanțarea asigurată” pentru a privatiza producătorul de automobile în ceea ce ar fi o achiziție de 72 de miliarde de dolari.

Într-un al doilea tweet, Musk a adăugat că sprijinul investitorilor este confirmat” și că afacerea așteaptă doar votul acționarilor. O astfel de tranzacție nu a avut loc. Afirmația este că investitorii au simțit că au fost înșelați de tweet-ul lui Musk, că acesta se gândea să privatizeze Tesla și, în mod critic, că avea finanțarea asigurată pentru acest lucru”, a declarat pentru Reuters Robert Bartlett, profesor de drept la Universitatea din California, Berkeley.

S-a dovedit că nu a fost cazul. Așa că, atunci când prețul acțiunilor a crescut după aflarea veștii, se presupune că au cumpărat, iar apoi s-a prăbușit când s-a aflat adevărul. Ei au susținut că asta a fost o fraudă”. Cu toate acestea, directorul general al Tesla a susținut că el credea că a asigurat finanțarea din partea Fondului de investiții al Arabiei Saudite și că nu a comis o fraudă cu valori mobiliare.

Cred că este un pic dus cu pluta, la nivel personal”, a scris un posibil jurat într-un chestionar în care era întrebat dacă ar putea fi imparțial. Cred cu adevărat că nu poți judeca o persoană până când nu mergi în pantofii ei”, a spus un alt posibil jurat, care a adăugat că domnul Musk părea narcisist”.

O altă persoană a spus că Musk are o personalitate mercenară” deoarece este dispus să își asume riscuri… aceasta este imaginea mea despre el”. O altă persoană l-a numit un om de afaceri cu ascensiune rapidă”, în timp ce o alta a spus că este un pionier inteligent și de succes”.

Cred că nu este o persoană foarte plăcută”, a spus o persoană, potrivit Yahoo. Când judecătorul a întrebat-o dacă asta înseamnă că nu va fi imparțială față de el, femeia a răspuns: Mulți oameni nu sunt neapărat oameni simpatici…. uneori nu-mi place soțul meu”.

În cele din urmă, a fost ales un juriu format din nouă persoane, iar pledoariile de deschidere vor începe miercuri. Musk a argumentat că concedierile în masă de la Twitter, o companie pe care a cumpărat-o anul trecut, au afectat mulți angajați din orașul californian, iar un proces corect nu ar putea avea loc acolo.

Cu toate acestea, vineri, judecătorul a declarat că procesul va avea loc în California. Dacă un juriu din San Francisco se va pronunța în favoarea acționarilor, Musk ar putea fi obligat să plătească daune de miliarde de dolari.

El a plătit deja 20 de milioane de dolari către Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) pentru tweet, în timp ce Tesla a trebuit să plătească alte 20 de milioane de dolari. Tweetul său a devenit legendar în Silicon Valleydeoarece a arătat puterea absolută pe care o poate avea Twitter.

Exit mobile version