• Juriul format din 12 persoane va delibera în secret pentru a ajunge la un verdict, fie de vinovat, fie de nevinovat, pentru fiecare dintre cele 34 de capete de acuzare în cazul lui Trump.
  • Jurații pot comunica cu instanța prin note pentru a solicita îndrumări juridice sau citirea anumitor mărturii, dar deliberările lor vor rămâne opace
  • Dacă juriul nu poate ajunge la un consens după mai multe zile, lucrurile se pot complica. 

UPDATE 22:06

Trump și procurorii s-au întors în sala de judecată.

Știrea inițială

Juriul deliberează, în aceste momente, cazul lui Trump. Deliberările vor avea loc în secret, într-o cameră rezervată special pentru jurați și în cadrul unui proces intenționat opac, scrie CNN.

Jurații pot comunica cu instanța prin intermediul unor note prin care îi cer judecătorului, de exemplu, îndrumări juridice sau să li se citească anumite extrase din mărturii. Dar, fără a ști ce își spun jurații între ei, este greu de citit prea mult în semnificația oricărei note.

Recomandări

ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CE VEZI AZI? COLECȚII COUTURE LA PARIS
CUM ÎȘI CRESC AVERILE MILIARDARII?
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
UNTOLD URCĂ PE PODIUM

Nu se știe cât timp va delibera juriul și nici nu există o limită de timp. Juriul trebuie să evalueze 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor de afaceri, așa că acest lucru ar putea dura ceva timp, iar un verdict ar putea să nu vină până la sfârșitul săptămânii.

Pentru a se ajunge la un verdict pentru un anumit cap de acuzare, fie vinovat, fie nevinovat, toți cei 12 jurați trebuie să fie de acord cu decizia pentru ca judecătorul să o accepte.

Lucrurile vor deveni mai complicate dacă juriul nu poate ajunge la un consens după mai multe zile de deliberări. Deși avocații apărării ar putea solicita anularea imediată a procesului, este probabil ca Merchan să-i convoace pe jurați și să-i instruiască să continue să încerce să obțină un verdict și să fie dispuși să își reconsidere pozițiile fără a-și abandona conștiința sau judecata doar pentru a fi de acord cu ceilalți.

Dacă, după această instrucțiune, juriul tot nu poate ajunge la un verdict, judecătorul ar avea opțiunea de a considera că juriul se află într-un impas iremediabil și de a declara nulitatea procesului.

Citește și