Reacţie dură a Europol: A trebuit să moară oameni ca să se suspende delegările la Poliţia de Frontieră Timiş

masina de la politia de frontiera
  • Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, decizia de suspendare a delegărilor a intrat de luni în vigoare.
  • Un poliţist de frontieră de 43 de ani din Jimbolia, judeţul Timiş, a murit duminică seara după ce în urmă cu două săptămâni a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Sindicatul Europol a anunţat că, de luni, au fost suspendate delegările poliţiştilor de frontieră din Mehedinţi în cadrul sectoarelor Poliţiei de Frontieră Timiş. Conform sindicaliştilor, decizia a fost luată după ce un poliţist din Jimbolia a murit, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, decizia de suspendare a delegărilor a intrat de luni în vigoare.

„Începând cu data de azi, 17.08.2020, delegările poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din Judeţul Mehedinţi în cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din judeţul Timiş se suspendă. A trebuit să moară un coleg infectat, la Jimbolia, a trebuit să fie focare de infecţie la Deta şi Jimbolia pentru ca această măsură de suspendare să fie luată”, se arată în postare.

Sindicaliştii susţin că au solicitat de nenumărate ori Ministerului Afacerilor Interne luarea unei decizii urgente, dar că „abia acum în al doisprezecelea ceas s-a înţeles că măsurile luate privind delegarea poliţiştilor de frontieră nu au fost bune”.

Un poliţist de frontieră de 43 de ani din Jimbolia, judeţul Timiş, a murit duminică seara după ce în urmă cu două săptămâni a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut pe Facebook de Europol.