• Cetățeanul ucrainean care a furat armamentul de la o patrulă ucraineană a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
  • Atacatorii, care au intrat ilegal în România, au fost capturați în România și Ucraina.
  • Autoritățile au trimis patrule și un elicopter pentru căutări suplimentare.

Conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră Maramureș, cetățeanul ucrainean în vârstă de 25 de ani, care a fost implicat în furtul armamentului de la o patrulă ucraineană pe 16 august, a fost prezentat sâmbătă în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Negrești Oaș, scrie Mediafax.

În urma audierii, judecătorul a aprobat propunerea Parchetului de a dispune arestarea preventivă a individului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 17 august 2024. Această măsură a fost impusă pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a anchetei și pentru a preveni eventualele fapte ulterioare.

Incidentul a avut loc vineri, când o patrulă de grăniceri ucraineni a fost atacată de trei persoane necunoscute, care au reușit să pătrundă ilegal pe teritoriul României. În urma atacului, un individ a fost reținut pe teritoriul României, iar altul a fost prins în Ucraina. În contextul acestei situații, au fost mobilizate mai multe patrule de frontieră, iar un elicopter al Inspectoratului General al Aviației (IGAv) a fost trimis pentru a sprijini operațiunile de căutare și capturare a celor implicați. Autoritățile continuă să investigheze cazul și să ia măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea în zona afectată.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și