• Armata Română se dotează cu 231 sisteme de rachete antiaeriene portabile.
  • Forțele navale modernizează navele purtătoare de rachete.
  • Armata cumpără muniții pentru nave, aeronave și sistemele de rachete.

România se dotează cu rachete antitanc Javelin și drone kamikaze SwitchBlade. Ministerul Apărării Naționale vrea să demareze achiziția pentru două escadrile de aeronave F-35 până la finalul anului, se arată într-o informare a instituției militare pentru jurnaliștii acreditați. Costul pentru cele 32 de avioane și pachetul logistic ajunge la 6,5 miliarde dolari. Tot anul acesta, instituția militară vrea să semneze contracte pentru modernizarea a două nave purtătoare de rachete, sisteme de rachete antiaeriene portabile, dar și o cantitate însemnată de muniții.

Ministerul Apărării Naționale a semnat un singur contract pentru cele 54 de obuziere autopropulsate de 155 mm din Coreea de Sud. MApN și-a propus ca contractul pentru achiziționarea celor două escadrile de aeronave F-35 să fie în perioada octombrie până la finalul anului.

În septembrie anul trecut, România a declarat că intenționează să cumpere 32 de avioane F-35 de la producătorul american Lockheed Martin la prețul de 6,5 miliarde de dolari. Tranzacția include servicii logistice și de instruire, simulatoare de zbor și muniție, pe lângă avioane.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Tîlvăr a declarat anterior că primele avioane nu vor fi livrate înainte de 2030. Între timp, Bucureștiul a cumpărat 32 de avioane de luptă F-16 la mâna a doua din Norvegia, pe lângă cele 17 achiziționate din Portugalia în 2016.

Citește și