România va semna anul acesta contractul pentru achiziția a 32 avioane F-35. Costul ajunge la 6,5 miliarde dolari

România se dotează cu rachete antitanc Javelin și drone kamikaze SwitchBlade. Ministerul Apărării Naționale vrea să demareze achiziția pentru două escadrile de aeronave F-35 până la finalul anului, se arată într-o informare a instituției militare pentru jurnaliștii acreditați. Costul pentru cele 32 de avioane și pachetul logistic ajunge la 6,5 miliarde dolari. Tot anul acesta, instituția militară vrea să semneze contracte pentru modernizarea a două nave purtătoare de rachete, sisteme de rachete antiaeriene portabile, dar și o cantitate însemnată de muniții.

Ministerul Apărării Naționale a semnat un singur contract pentru cele 54 de obuziere autopropulsate de 155 mm din Coreea de Sud. MApN și-a propus ca contractul pentru achiziționarea celor două escadrile de aeronave F-35 să fie în perioada octombrie până la finalul anului.

În septembrie anul trecut, România a declarat că intenționează să cumpere 32 de avioane F-35 de la producătorul american Lockheed Martin la prețul de 6,5 miliarde de dolari. Tranzacția include servicii logistice și de instruire, simulatoare de zbor și muniție, pe lângă avioane.

Tîlvăr a declarat anterior că primele avioane nu vor fi livrate înainte de 2030. Între timp, Bucureștiul a cumpărat 32 de avioane de luptă F-16 la mâna a doua din Norvegia, pe lângă cele 17 achiziționate din Portugalia în 2016.

Exit mobile version