• Patru români stabiliți în Florida au fost arestați după ce au jefuit sute de biserici din SUA
  • Anchetatorii americani spun că românii au furat peste 740.000 de dolari
  • Românii furau cecurile de donații trimise prin poștă și le încasau folosind o rețea complexă de conturi bancare

O grupare criminală organizată, formată din români din Florida este acuzată că a furat aproximativ 740.000 de dolari de la peste 600 de biserici, luând cecuri de donație din cutiile poștale și încasându-le, a declarat miercuri Departamentul de aplicare a legii din Florida, citat de ABC News.

Patru persoane au fost arestate și alte două sunt căutate în ceea ce autoritățile numesc „Operațiunea să nu furi”.

Grupul avea „baza” în Orlando, însă a călătorit în toată Florida și alte state pentru a desfășura activități criminale, au declarat anchetatorii. În total, autoritățile au identificat 636 de biserici care le-au căzut victime românilor, doar 355 dintre acestea fiind din Florida.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Grupul deținea numeroase conturi bancare pe care le folosea pentru a depune cecurile și, imediat ce tranzacțiile erau procesate, banii erau retrași de la bancomate.

Potrivit autorităților, românii au cheltuit banii pe mașini, alimente, îmbrăcăminte și au transferat mare parte din bani în România.

Fiecare dintre cei patru români arestați a fost acuzat de conspirație pentru comiterea de furturi mari, deținere ilegală de informații de identificare personală și spălare de bani. Autoritățile anunță că sunt încă în căutarea altor doi români, parte a aceleiași grupări infracționale.