• Sean Combs a fost arestat și i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune după ce a pledat nevinovat în fața acuzațiilor.
  • Rechizitoriul împotriva lui Combs include acuzații de șantaj, trafic sexual prin forță și transport în vederea practicării prostituției.
  •  În urma raidurilor la locuințele lui Combs, autoritățile au găsit arme de foc, muniție și un număr mare de sticle de lubrifiant.

Magnatului hip-hop Sean „Diddy” Combs i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune după ce a pledat nevinovat într-un caz de trafic sexual, scrie BBC.

Un judecător federal din New York l-a arestat preventiv pe muzician după ce procurorii au susținut că acesta prezintă un „risc serios de fugă”.

Combs, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat luni seară, fiind acuzat că, cel puțin din 2008, a condus o întreprindere criminală care se baza pe droguri și violență pentru a forța femeile să îi „îndeplinească dorințele sexuale”, potrivit procurorilor. Un rechizitoriu de 14 pagini îl acuză de șantaj, trafic sexual prin forță și transport în vederea practicării prostituției.

Recomandări

ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE
MELANIA SE APĂRĂ

Dacă va fi condamnat pentru toate cele trei capete de acuzare, rapperul și producătorul discografic riscă o pedeapsă de la 15 ani la închisoare pe viață. El purta un tricou negru și pantaloni de trening gri în timpul înfățișării de marți în fața instanței din Manhattan. Întrebat de judecătoarea Robyn Tarnofsky cum dorește să pledeze, Combs s-a ridicat în picioare și a spus: „Nevinovat”.

Potrivit documentelor judiciare, Combs „a exercitat puterea” statutului său pentru „a atrage victimele de sex feminin… să se angajeze în acte sexuale prelungite” numite „Freak Offs”. „În timpul Freak Off-urilor, Combs a distribuit victimelor o varietate de substanțe controlate, în parte pentru a le menține obediente și conforme”, se arată în rechizitoriu.

Într-o conferință de presă, procurorul american Damian Williams a declarat că agenții au găsit arme de foc, muniție și mai mult de 1.000 de sticle de lubrifiant în timpul raidurilor efectuate la locuințele lui Combs din Miami și Los Angeles, în urmă cu aproximativ șase luni. Williams a declarat că agenții federali au găsit, de asemenea, trei puști semiautomate cu numere de serie desfigurate și un încărcător cu tambur. El a declarat reporterilor că sunt posibile alte acuzații, fără a oferi detalii specifice.

Avocatul lui Combs, Marc Agnifilo, a declarat că echipa de apărare a lansat deja un apel împotriva deciziei judecătorului de eliberare pe cauțiune, audierea fiind stabilită pentru miercuri.

Procurorii îl acuză pe dl Combs de „crearea unei întreprinderi criminale” ai cărei membri – sub conducerea sa – s-au implicat în trafic sexual, muncă forțată, răpire, incendiere și dare de mită.

„În numeroase ocazii”, se arată în documente, Combs a agresat femei „lovindu-le cu pumnii, târându-le, aruncând cu obiecte în ele și lovindu-le cu picioarele”.

Fondatorul casei de discuri Bad Boy, care a mai fost cunoscut în timpul carierei sale ca P. Diddy și Puff Daddy, s-a mai confruntat cu multe dintre aceste acuzații.

În noiembrie anul trecut, fosta sa iubită, cântăreața Casandra Elizabeth Ventura, a intentat un proces civil împotriva sa care includea descrieri grafice ale abuzurilor violente. El a negat acuzațiile, dar a soluționat cazul la o zi după ce a fost depus. În mai, Combs a prezentat scuze publice după ce o înregistrare video de la un hotel din Los Angeles părea să îl arate bătând-o pe dna Ventura într-un hol.

Actul de acuzare de marți împotriva lui Combs îl acuză de violențe similare. Avocatul lui Ventura, Douglas Wigdor, a refuzat să comenteze arestarea lui Combs. Patru femei, inclusiv doamna Ventura, l-au acuzat de abuz sexual și fizic.

În iunie, el a returnat o „Cheie a orașului New York” ceremonială, în urma unei cereri din partea primarului Eric Adams, care îi acordase această onoare cu doar nouă luni înainte. Câteva zile mai târziu, Universitatea Howard a anunțat că îi retrage lui Combs diploma onorifică din 2014.

Muzicianul este considerat cel care a contribuit la transformarea unor rapperi și cântăreți R&B precum Usher, Mary J Blige și Notorious B.I.G. în staruri în anii 1990 și 2000.

Citește și