• Dosarul de 61 de pagini, realizat de oficialii Tribunalului București, cuprinde minutele unei audieri în care un judecător a prelungit detenția fraților Tate.
  • Tate a îndemnat-o pe o femeie din Moldova să i se alăture în România.
  • El ar fi violat-o pe femeie de două ori în țară, în timp ce încerca să o înroleze într-o operațiune de trafic de persoane.

Femeia din Moldova a crezut că e vorba de dragoste. Andrew Tate îi oferise o nouă viață. Discutaseră chiar și despre căsătorie. Îi ceruse un singur lucru: loialitate absolută. Trebuie să înțelegi că odată ce ești a mea, vei fi a mea pentru totdeauna”, i-a spus Tate pe 4 februarie anul trecut, într-unul dintre zecile de mesaje WhatsApp citate de procurorii români care susțin că a traficat și exploatat sexual mai multe femei.

Tate, un influencer cu milioane de urmăritori online, a îndemnat-o pe moldoveancă să i se alăture în România. Nu se va întâmpla nimic rău”, a asigurat-o el pe 9 februarie. Dar trebuie să fii de partea mea”.
În luna următoare, spun procurorii români, Tate a violat-o pe femeie de două ori în țară, în timp ce încerca să o înroleze într-o operațiune de trafic de persoane axată pe realizarea de pornografie pentru platforma online OnlyFans, un site care permite oamenilor să vândă videoclipuri explicite cu ei înșiși.

Acuzațiile și mesajele sunt incluse într-un document judiciar nepublicat anterior, datat 30 decembrie și analizat de Reuters, care prezintă cea mai detaliată imagine de până acum a afacerii ilicite pe care ar fi condus-o Tate, fost campion mondial de kickboxing, și fratele său Tristan. Acestea au ieșit la iveală în urma arestării fraților la 29 decembrie, sub acuzația de formare a unei bande criminale pentru a exploata sexual femei.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, care se află în principal în România din 2017, și fratele său, în vârstă de 34 de ani, au negat toate acuzațiile care li se aduc. Ca răspuns la întrebări, avocatul lor, Eugen Vidineac, a declarat că nu poate confirma sau infirma în mod public informații despre acest caz cât timp ancheta este în curs de desfășurare. Unitatea de combatere a crimei organizate din România a declarat, de asemenea, că procurorii săi nu pot comenta ancheta.

Reuters a tradus schimburile de pe WhatsApp cu femeile moldovence – care apar în limba română în documentul instanței – înapoi în engleză, limba lor originală. Deși exactă, traducerea versiunii în limba română oferită de procurori ar putea să nu fie identică cu formularea inițială. Frații s-au folosit de înșelăciune și intimidare pentru a aduce șase femei sub controlul lor și pentru a le transforma în sclave”, spun procurorii în document. Dosarul de 61 de pagini, realizat de oficialii Tribunalului București, cuprinde minutele unei audieri în care un judecător a prelungit detenția fraților Tate, plus probele prezentate de procuratură.