• Poliția a verificat 475 de mașini care aveau carduri de handicap.
  • Viceprimar Arad: „Este ruşinos să nu vrei să plătești 2 lei parcarea”.
  • Primăria din Arad a modificat regulamentul de parcare.

Ce faci când vrei să parchezi mașina fără să plătești taxă? Te prefaci că ești persoană cu handicap.

Asta au făcut 40% din șoferii din Arad cu carduri de handicap: au folosit legitimații false ca să-și parcheze gratuit mașinile, în timp ce alții au folosit legitimații expirate sau găsite pe stradă. Aproape 500 de mașini din oraș au fost verificate, spune Primăria Arad. Asta după ce într-un control anterior, aproape jumătate din mașinile verificate aveau un card de handicap. „Este ruşinos, absolut jenant, tu, om sănătos, să te foloseşti de o legitimaţie de handicap ca să nu plăteşti 2 lei parcarea”, spune viceprimarul Lazăr Faur.

Consiliul Local nu pierde vremea: a și modificat regulamentul de parcare. De lunea viitoare, cei care au carduri valide de handicap vor putea parca gratuit doar pe locurile special amenajate.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

În centrul Aradului, unde se găsesc sediile multor instituții publice, este extrem de dificil să găsești locuri de parcare libere în timpul zilei. Toate parcările sunt tarifate, costul fiind de 2 lei pe oră dacă se utilizează parcometrele și 2,59 lei pe oră dacă se achită prin aplicații online. Nu există opțiunea de a cumpăra abonamente pentru parcarea în aceste zone.

Citește și