Soldați acuzați că au organizat o tombolă cu o prostituată ca premiu principal

Militari americani se pregatesc sa asiste la ceremonia intalnirii dintre presedintele Klaus Iohannis si Jens Stoltenberg, Secretar General al NATO, la baza militara Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, vineri, 11 februarie 2022. Vineri de dimineata un prim convoi de vehicole militare ale armatei SUA a sosit la baza NATO din localitatea Mihail Kogalniceanu, parte a masurilor luate de Alianta ca urmare a concentrarii de soldati si tehnica de lupta ale armatei Rusiei, la granita cu Ucraina.

Soldații spanioli sunt anchetați după ce au organizat o tombolă cu o prostituată ca premiu cel mare. Scandalul a izbucnit joi, după ce ziarul catalan Ara a afirmat că a văzut mesaje schimbate într-un grup WhatsApp cu aproximativ 70 de soldați din cazarma El Bruc din cartierul Pedralbes din Barcelona.

Toți soldații au plătit 25 de euro (21,60 de lire sterline) pentru o cină programată pentru joi seara, pentru a comemora Ziua Imaculatei Concepții, o zi de sărbătoare în Spania. Se spune că au fost incluși automat în tombolă, alături de cei care nu participau la masă, dar care au plătit o taxă mai mică pentru a participa la tombolă.

Fotografiile escortei prezentate ca fiind premiul câștigător, cu serviciile pe care le oferea, ar fi fost publicate în grupul WhatsApp, iar un afiș cu poze ale acesteia a fost afișat în cantina personalului. Banii strânși la tombolă urmau să fie direcționați către festivitățile organizate în cursul anului de către regimentul aflat în centrul scandalului, care a fost identificat ca fiind I/63.

Autoritățile au fost alertate după ce unul dintre soldații din grupul de WhatsApp s-a transformat într-un denunțător din cauza dezgustului său față de ceea ce se plănuia. Primarul Barcelonei, Ada Colau, și-a exprimat indignarea atunci când vestea despre această tombolă sordidă a devenit publică și solicită acum o anchetă urgentă” pentru că susține că reprezintă un afront adus valorilor unei instituții publice.

Ea a spus: În calitate de femeie și de primăriță a unui oraș mândru de a fi feminist, consider că este nevoie de o schimbare profundă, astfel încât aceste tipuri de atitudini să nu-și mai aibă locul într-o instituție publică.”

Ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska a fost interogat de jurnaliști în timp ce sosea la o ședință de guvern și a declarat: Nu am avut timp să discutăm despre acest subiect. Nu sunt la curent cu această problemă, dar sună îngrozitor. Dacă s-ar fi întâmplat așa cum s-a raportat, ar fi ceva ce aș condamna și aș vrea să văd că se investighează.”

Ziua Imaculatei Concepții este o sărbătoare romano-catolică, celebrată în fiecare an pe 8 decembrie în Spania pentru a comemora imaculata concepție a Fecioarei Maria. În Spania, această zi este una dintre cele două sărbători naționale care pică la doar o zi distanță și anunță începutul sezonului de Crăciun. Șefii armatei spun că au informat procurorii statului pentru ca aceștia să decidă dacă vor lansa sau nu o anchetă oficială.

Exit mobile version