• Soldații australieni au ucis 39 de civili afgani.
  • Comandantul forţelor militare şi-a cerut iertare.
  • Militarii vinovaţi vor fi urmăriţi penal pentru crime de război.

Soldații australieni au ucis 39 de civili afgani. Comandantul forţelor militare şi-a cerut iertare.Scuzele vin după publicarea unei anchete care a avut loc ani de zile. Militarii vinovaţi de aceste „erori” vor fi urmăriţi penal pentru crime de război.

Angus Campbell, comandantul forțelor militare australiene: „Poporului afgan, în numele forţei de apărare australiene, îmi cer sincer şi fără rezerve scuze pentru orice acţiune greşită a soldaţilor australieni.”

Soldaţii australieni participă la misiuni în Afganistan după atacurile teroriste din 2001. Ei luptă alături de forţele americane şi aliate, inclusiv militari români, împotriva talibanilor şi a altor grupări islamiste.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Ion Pâlșoiu, general maior în rezervă: „Dacă se execută foc asupra unei structuri militare sau asupra unui militar, atunci , militarul respectiv are dreptul să se apere. Sau structura respectivă. Dar se execută foc asupra celui care a executat foc. Este posibil ca într-o asemenea reacție să fie afectată o persoană sau alte persoane. Dar nu trebuie să se întâ,ple nici măcar atunci pentru că militarii trebuie să fie atât de bine pregătiți încât să execute misiunea,să se apere fără să pună în pericol viața altor persoane.”