• Un sondaj Ifop pentru „Le Figaro” arată că 69% dintre francezi declară că sunt în favoarea instituirii stării de urgență.
  • În ceea ce privește poliția, 57% dintre cei care au luat parte la sondaj au încredere în organele de stat.
  • De la moartea tânărului Nahel, numeroase școli și clădiri publice au fost incendiate în mai multe orașe din Franța.

Potrivit unui sondaj Ifop pentru „Le Figaro”, 69% dintre francezi declară că sunt în favoarea instituirii stării de urgență, într-un context marcat de violențe urbane, după moartea tânărului Nahel care a fost ucis de un polițist, scrie BFM. De la moartea tânărului Nahel, numeroase școli și clădiri publice au fost vizate și incendiate în mai multe orașe din Franța, amintind de revoltele care au zguduit Franța în 2005 după moarte a doi adolescenţi urmăriţi de poliţie.

Sursă: BFM

Problema stării de urgență începe să fie luată în vizor, iar liderii politici, în special de dreapta și de extrema dreaptă, cer guvernului să o folosească. Potrivit sondajului pentru Le Figaro, 69% dintre francezi sunt și ei în favoarea acesteia, iar 31% au fost voturi nefavorabile. În plus, 69% dintre respondenți condamnă actele de violență, 28% le înțeleg, dar nu le aprobă și 3% le aprobă.

Recomandări

U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?

57% dintre francezi au încredere în poliție

În ceea ce privește poliția, 57% dintre francezi au încredere sau simpatizează cu poliția. Dimpotrivă, 32% dintre cei chestionați se simt îngrijorați sau ostili față de poliție, iar 11% nu au o părere. În detaliu, poliția inspiră încredere sau simpatie în 90% dintre susținătorii republicanilor. În cele din urmă, tinerii au mai puțină încredere în poliție, cu 26% de opinii pozitive în rândul tinerilor de 18-24 de ani, față de 74% în rândul celor de 65 de ani și peste.

Citește și

Alan Arkin a murit la vârsta de 89 de ani. Actorul a fost nominalizat de patru ori la Oscar

Un telescop spațial european va fi lansat astăzi. Euclid va explora „universul întunecat”

Prințul Harry cere despăgubiri de 440.000 de lire sterline pentru conversațiile telefonice piratate. Cum decurge procesul