• Beatrice Rancea ar fi format un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals
  • Anchetatorii susțin că grupul infracțional a început să acționeze în anul 2014 și că membrii au obținut sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul Ministerului Culturii
  • Prejudiciul estimat de procurori, până în prezent, este de 5.000.000 de lei

UPDATE: Ministerul Culturii anunță că va colabora cu procurorii

Referitor la perchezițiile care au avut loc, astăzi, la Opera Națională din Iași, vă informăm că Ministerul Culturii va pune la dispoziția DIICOT, la solicitarea acesteia, toate documentele necesare, va coopera cu instituțiile de control ale statului și va răspunde oricăror solicitări legale, necesare pentru bunul mers al anchetei”, conform Ministerului Culturii.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Procurorii DIICOT fac, luni, percheziții la Opera din Iași. Managerul instituției, Beatrice Rancea, este bănuită că ar fi delapidat subvențiile acordate de Ministerul Culturii, au spus, pentru Aleph news, surse din rândul anchetatorilor.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că în urmă cu șapte ani Beatrice Rancea ar fi format un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

Recomandări

ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?

Sursele spun că gruparea formată de gruparea cuprindea persoane din Iași și București. Anchetatorii susțin că grupul infracțional a început să acționeze în anul 2014 și că membrii au obținut sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul Ministerului Culturii.

Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași.

Investigația penală a scos la iveală faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte a vizat cheltuielile cu colaboratorii și chiriile.

Prejudiciul estimat de procurori, până în prezent, este de 5.000.000 de lei.