Ultimele cuvinte ale lui Matthew Perry înainte de supradoza fatală de ketamină au fost dezvăluite în documente judiciare

Documente judiciare oficiale au dezvăluit ultimele cuvinte ale lui Matthew Perry înainte de a muri, scrie The Independent.

Starul din Friends, în vârstă de 54 de ani, care a decedat în luna octombrie a anului trecut din cauza „efectelor acute ale ketaminei”, ar fi folosit anestezicul puternic pentru terapia prin perfuzie pentru a-și trata depresia și anxietatea.

Perry i-a cerut asistentului său pe termen lung, Kenneth Iwamasa, să îi administreze ketamină de trei ori în ziua în care a murit, mesajul său final referindu-se la doza fatală.

Documentele judiciare au fost publicate după ce Iwamasa, 59 de ani, și alte patru persoane au fost arestate și acuzate că i-au furnizat actorului ketamina care l-a ucis. În cadrul unei conferințe de presă, procurorul E Martin Estrada a declarat că printre suspecți se numără asistentul personal al lui Perry, doi medici și o femeie din North Hollywood cunoscută drept „Regina Ketaminei”.

Potrivit unui rechizitoriu deschis la tribunalul federal din Los Angeles, asistentul lui Perry, Iwamasa, și o cunoștință a lui Perry, Erik Fleming, au colaborat cu doi medici, Salvador Plasencia și Mark Chavez, pentru a-i procura lui Perry cantități mari de ketamină în perioada care a precedat moartea sa prin supradoză. Cu toate acestea, „Regina Ketaminei”, Jasveen Sangha, este acuzată că i-a furnizat lui Perry dozele de ketamină care i-au provocat în cele din urmă decesul, a declarat Estrada.

Documentele afirmă că Perry i-a cerut lui Iwamasa să îi administreze prima doză de ketamină la 8:30 dimineața, pe 28 octombrie. El a primit apoi a doua doză patru ore mai târziu, în timp ce se uita la un film în casa sa de 5,3 milioane de dolari din Los Angeles.

I-a cerut apoi lui Iwamasa să îi administreze o a treia doză și să îi pregătească cada cu hidromasaj. Asistentul personal al lui Perry a părăsit apoi casa pentru a face comisioane și s-a întors pentru a-l găsi mort.

Dr. Plasencia îi administrase anterior ketamină lui Perry și, în septembrie, l-a învățat pe Iwamasa cum să îi injecteze medicamentul, lăsându-i anestezicul și o rezervă de seringi în schimbul sumei de 4.500 de dolari, potrivit actului de acuzare.

La începutul lunii octombrie 2023, rechizitoriul afirmă că Iwamasa i-a trimis lui Plasencia un mesaj text cu o comandă pentru opt fiole de ketamină, referindu-se la acestea ca la „opt sticle de dr pepper”.

Pe 12 octombrie anul trecut, Plasencia i-a injectat lui Perry „o doză mare de ketamină” care l-a făcut pe actor să „înghețe” în mod neașteptat. Tensiunea arterială a acestuia a crescut brusc, zguduindu-l pe medic, conform actului de acuzare.

În zilele premergătoare morții lui Perry, Iwamasa i-a administrat cel puțin 15 doze de ketamină, toate furnizate de Sangha, conform rechizitoriului. Se spune că Iwamasa i-a administrat lui Perry ultimele trei doze de ketamină achiziționate de la Sangha, folosind ace furnizate de Plasencia, la 28 octombrie 2023, data la care actorul a fost găsit mort în jacuzzi-ul său.

După ce, anul trecut, un medic legist a stabilit că moartea sa a fost un accident, moartea lui Perry a fost considerată un caz închis. Cu toate acestea, aproape șapte luni mai târziu, a fost deschisă o anchetă, atât la nivel federal, cât și local, pentru a afla cine i-a furnizat actorului Friends ketamina care i-a provocat moartea.

Ancheta privind modul în care Perry a ajuns să aibă atât de multă ketamină a implicat Departamentul de Poliție din Los Angeles (LAPD), Agenția americană de combatere a drogurilor (DEA) și Serviciul american de inspecție poștală (USPIS), a confirmat LAPD în mai. Autopsia sa, publicată în decembrie, a constatat că cantitatea de medicament din sângele lui Perry se afla în intervalul utilizat pentru anestezia generală în timpul intervențiilor chirurgicale.

Cu toate acestea, ultima sa terapie prin perfuzie a fost cu o săptămână și jumătate înainte de moartea sa. Medicul legist a observat că drogul din organismul lui Perry „nu putea proveni din acea terapie prin perfuzie, deoarece timpul de înjumătățire al ketaminei este de trei până la patru ore sau mai puțin”.

Exit mobile version