• Lai Xiaomin, fost șef al unei companii care se ocupa cu administrarea activelor de stat din China, a pledat vinovat
  • El a fost găsit vinovat de luare de mită, delapidare și bigamie
  • Bărbatul nu a primit nicio opțiune de amânare a sentinței

Un tribunal din China l-a condamnat la moarte pe un fost bancher, care a fost judecat într-un proces de luare de mită, delapidare și bigamie, scrie The Guardian.

Lai Xiaomin, care a fost președinte al uneia dintre „marile patru” firme de administrare a activelor controlate de stat din China, China Huarong Asset Management Co, a pledat vinovat pentru zeci de acuzații.

El a fost acuzat că a cerut mită de aproape 1,79 miliarde de yuani (276,7 milioane de dolari) timp de 10 ani, perioadă în care a lucrat și ca autoritate de reglementare.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Curtea de la Tianjin a anunțat că Lai a abuzat de poziția sa pentru a primi ilegal sume „extrem de mari”, iar circumstanțele au fost „deosebit de grave”, oamenii legii vorbind despre luare de mită pentru a favoriza locuri de muncă, promoții sau contracte.

De asemenea, el a fost găsit vinovat de bigamie, pentru că „a trăit ca soț și soție” cu o altă femeie față de soția sa legitimă și a avut mai mulți copii.

El ar fi delapidat peste 25 de milioane de yuani din fonduri publice.

Lai Xiaomin a fost extrem de lacom”, se arată în motivarea instanței, care a dispus și confiscarea mai multor bunuri ce au aparținut lui Lai Xiaomin.