• El a locuit în America de la doi ani, când familia s-a mutat în New York.
  • Mama lui era canadiană, bunicii germani iar tatăl american.
  • Bărbatul merge din nou la muncă pentru că nu-i ajung banii.

De moarte și de taxe nu te scapă nimeni. Un vârstnic din Florida s-a trezit că nu poate ieși la pensie pentru că nu este cetățean american, deși a locuit în state de când avea doi ani, scrie BBC. Mama lui era canadiană, iar bunicii germani, dar el credea că este american pentru că tatăl lui s-a născut în New York.

Acum, bărbatul spune că a fost forțat să se reîntoarcă la muncă din cauză că nu-i ajung banii. A lansat chiar și o pagină pentru strângere de fonduri ca să-și poată angaja un avocat și un genealog care să-i afle originile.

Prin aceeași situație trece și un bărbat ghanez pensionat care locuiește în Marea Britanie de jumătate de secol.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Bărbatul a votat și a plătit taxe de peste 60 de ani: „M-am comportat ca un cetățean obișnuit”. Un bărbat de 66 de ani din Florida care se pregătește pentru pensionare a fost uimit să descopere că nu este cetățean american atunci când solicită plăți de asigurări sociale, în ciuda faptului că a locuit în America de când era mic și a votat la numeroase alegeri federale în ultimele șase decenii.

Bărbatul credea că este cetățean britanic pentru că toată viața a plătit taxe Angliei, de când a venit să studieze contabilitate, cu o viză pentru muncă. A aflat că nu este britanic abia în 2019, când voia să-și facă pașaport. Oficialii i-au spus să aplice pentru un proces de stabilire a cetățeniei care va dura 10 ani, timp în care trebuie să plătească 20.000 de euro ca să rămână în Anglia și să aibă abonament medical. Când procesul va ajunge la final, el va avea 84 de ani.

Citește și