Un judecător restabilește ordinul de interdicție a lui Trump. Fostul președinte nu are voie să vorbească public despre cazul său

Judecătoarea care supraveghează cazul penal de subversiune electorală federală al lui Donald Trump a restabilit ordinul de interdicție pe care l-a emis la începutul acestei luni împotriva fostului președinte.

Judecătoarea districtuală americană Tanya Chutkan a respins, de asemenea, cererea lui Trump de a emite o suspendare pe termen lung a ordinului – care îi interzice fostului președinte să se adreseze public personalului instanței, potențialilor martori sau echipei avocatului special – în timp ce se desfășoară apelul său la acesta, scrie CNN.

Hotărârea lui Chutkan a apărut într-o scurtă înregistrare duminică seara. Detaliile hotărârii sale nu au fost încă făcute publice.

Chutkan a emis ordinul la începutul acestei luni, după ce procurorii erau îngrijorați că fostul președinte ar putea să intimideze martorii sau să încurajeze prejudicii împotriva procurorilor prin comentariile sale publice. Trump a făcut apel rapid, iar Chutkan a înghețat temporar ordinul la 20 octombrie, în timp ce echipa consilierului special Jack Smith și avocații lui Trump au disputat dacă acesta ar trebui să fie suspendat pe termen nelimitat în timpul procesului de apel.

Fostul președinte a criticat duminică seară decizia, susținând că aceasta a încălcat dreptul său la liberă exprimare.

Trump se confruntă acum cu două ordine de interdicție care nu îi permit să vorbească în public despre aspecte ale cazurilor sale juridice.

Citește și:

Exit mobile version