• Un polițist neamț a furat 180 de kg de brânză de la un accident.
  • Polițistul a pus în mașină 9 pachete de brânză, câte 20 de kg fiecare.
  • Polițistul a fost concediat pentru brânza în valoare de 550 de euro.
  • Instanța a respins recursul pentru că a furat în timpul programului.

Un polițist din Germania amator de Cheddar a luat la pachet peste 180 de kilograme de brânză de la locul unui accident. A adus duba poliției lângă containerul răsturnat și l-a pus pe angajatul unei firme de tractări să-l ajute să pună mai multe pachete în autobuz. Polițistul a rămas fără loc de muncă pentru 9 pachete de brânză de câte 20 de kilograme în valoare de 550 de euro. Chiar dacă nu e o sumă mare, polițistul a furat în timpul programului și nu a fost iertat de instanță.

Inculpatul a adus o parte din pachete la secție”, se arată în declarație. S-a presupus că acesta a păstrat o parte pentru el și pentru prietenii și familia sa. În cadrul audierii în apel, ofițerul a declarat că brânza era practic fără valoare și că a vrut să o salveze de la distrugere. El însuși nu mânca brânză Cheddar.

Poliția statului a fost prejudiciată în mod semnificativ”

Instanța a văzut lucrurile altfel: Bărbatul comisese un furt în timpul serviciului, în uniformă și cu arma sa de serviciu. Prin acest comportament, inculpatul a prejudiciat în mod semnificativ reputația poliției din landul Renania-Palatinat”, a împărtășit instanța. Nu a contat faptul că brânza avea doar o valoare scăzută la momentul respectiv. De fapt, era de datoria polițistului să împiedice furtul.

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M

Ofițerul fusese avertizat anterior într-un caz penal minor. Instanța și-a rezervat dreptul de a impune o amendă mai mare de 90 de zile de salariu de 25 EUR fiecare. După încheierea procedurii penale, statul a inițiat o procedură disciplinară. Tribunalul Administrativ din Trier a decis ca ofițerul să fie demis din funcție. Împotriva acestei decizii, acesta a formulat recurs – fără succes.

Citește și