• Domenico Bellocco, liderul grupării mafiote ‘Ndrangheta, arestat într-o operațiune de proporții.
  • Bellocco conducea cea mai mare rețea care aducea cocaină în Europa.
  • Gruparea ‘Ndrangheta obține anual 40 de milarde de euro pe an, bani negri.
  • Altă grupare mafiotă, Cosa Nostra, a spălat banii ei negri în România.

Italia, unde locuiește cea mai mare parte din diaspora, a fost zguduită de o operațiune anti-mafia de proporții. Domenico Bellocco, liderul sângeroasei grupări ‘Ndrangheta, a fost arestat în regiunea Calabria. Ndrangheta este
cea mai mare reţea de trafic de cocaină din Europa, din care obține venituri de 40 de miliarde de euro pe an.

„Astăzi, autoritățile italiene au și dat publicității o serie de imagini privind această captură foarte importantă. Vorbim despre liderul ‘Ndrangheta, una dintre cele mai temute grupări criminale dintr-un sindicat binecunoscut al Italiei. Finanțele și procurorii italieni au anunțat capturarea a lui Domenico Bellocco, un personaj foarte important în operțiunea numită Trei Cruci. A fost capturat aseară, după ce evadase în 2019, iar acesta avea acum la el acte false emise chiar de autorități, potrivit presei din Italia”, a declarat Sorina Matei, editor Aleph News.

„În general, liderii acestei grupări sunt implicați în activități criminale. Bellocco avea pe numele său un mandat de arestare preventivă, era căutat pentru trafic de droguri, spălare de bani. A fost găsit în aceeași zonă unde își desfășoară activitățile cel mai puternic această grupare mafiotă, în zona Calabria”, a mai transmis Sorina Matei.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT