• Procesul privind vechile tweet-uri ale șefului Tesla, Musk, potrivit cărora acesta ar fi strâns bani pentru a privatiza firma auto, va începe marți.
  • Musk a afirmat într-un tweet din 7 august 2018 că a pregătit finanțarea pentru a plăti o achiziție a Tesla în valoare de 72 de miliarde de dolari.
  • Conducerea lui Musk la Twitter s-a dovedit a fi nepopulară în rândul actualilor acționari ai Tesla.

În timp ce încă se confruntă cu consecințele unei companii pe care a privatizat-o, miliardarul Elon Musk, aflat în dificultate, se confruntă acum cu un proces pentru o companie pe care nu a privatizat-o el.

Cu mult înainte de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, Musk a pus ochii pe Tesla, producătorul de automobile electrice unde continuă să fie director general și de unde își trage cea mai mare parte din avere și faimă.

Musk a afirmat într-un tweet din 7 august 2018 că a pregătit finanțarea pentru a plăti o achiziție a Tesla în valoare de 72 de miliarde de dolari, pe care a amplificat-o apoi cu o declarație ulterioară care a făcut ca o tranzacție să pară iminentă.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Însă preluarea nu s-a materializat niciodată, iar acum Musk va trebui să își explice acțiunile sub jurământ în fața unei instanțe federale din Statele Unite, la San Francisco. Procesul, care începe marți cu selecția juriului, a fost declanșat de un proces colectiv în numele investitorilor care au deținut acțiuni Tesla pentru o perioadă de 10 zile în august 2018.

Tweet-urile lui Musk de atunci au alimentat o creștere a prețului acțiunilor Tesla, care s-a încheiat brusc o săptămână mai târziu, după ce a devenit evident că, în cele din urmă, nu dispunea de fonduri pentru o achiziție. Acest lucru l-a determinat să renunțe la planul său de a privatiza producătorul auto, culminând cu o înțelegere de 40 de milioane de dolari cu autoritățile de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, care i-a cerut, de asemenea, să renunțe la funcția de președinte al companiei.

De atunci, Musk a susținut că a încheiat această înțelegere sub constrângere și a susținut că a crezut că a obținut sprijin financiar pentru o preluare a Tesla în timpul întâlnirilor cu reprezentanții Fondului de investiții publice din Arabia Saudită.

Rezultatul procesului ar putea depinde de interpretarea juriului cu privire la motivația lui Musk pentru tweet-urile pe care judecătorul districtual american Edward Chen a decis deja că au fost false.