• Într-un nou documentar despre frații Menendez, Pamela Bozanich, care a urmărit primul proces din 1993, a făcut comentarii controversate.
  • Documentarul include interviuri cu Erik și Lyle Menendez, care susțin că au fost victime ale abuzului sexual din partea tatălui lor.
  • Erik și Lyle Menendez au fost condamnați la închisoare pe viață în urma unor procese controversate.

Pamela Bozanich, care a urmărit primul proces al fraților Menendez în 1993, i-a lăsat uimiți pe telespectatorii Netflix de comentariile ei într-un nou documentar despre acest caz, scrie The Independent.

„Frații Menendez” vine imediat după dramatizarea recentă a lui Ryan Murphy a crimelor lui José și Kitty Menendez de către fiii lor Erik și Lyle în 1989.

Noul documentar conține interviuri telefonice cu Erik și Lyle, care susțin de mult că au fost victimele abuzului sexual din partea tatălui lor, precum și conversații cu rudele familiei lui Kitty Menendez, jurnalistul Robert Rand și Bozanich.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ LA TV
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

După ce un fost membru al trupei Menudo a susținut în 2023 că a fost agresat sexual de José în copilărie, cazul lui Erik și Lyle a devenit subiectul a nenumărate videoclipuri pe rețelele de socializare, cu utilizatorii care cereau rejudecarea. Murphy a recunoscut anterior că atenția TikTok și Instagram asupra cazului i-a inspirat seria.

„Milioane de tineri se uită înapoi online și reexaminează știrile vechi din anii 90 și 2000, în special, și le privesc cu ochi noi”, spune reporterul tehnologic al New York Times Taylor Lorenz în documentar.

Lyle, care a petrecut ultimii 34 de ani în închisoare, spune: „Tinerii și-au făcut timp să-și dea seama ce s-a întâmplat și înțeleg asta într-un mod în care oamenii în vârstă nu o fac”, spune el. „Simt mai multă speranță când societatea pare să înțeleagă și mai bine abuzul sexual.”

Bozanich, totuși, emite o respingere fermă în documentar, spunând: „Singurul motiv pentru care facem acest lucru special este din cauza mișcării TikTok de a elibera Menendi. Dacă așa vom încerca, de ce nu facem un sondaj? Toată lumea poate vota pe TikTok și apoi decidem cine va merge acasă. Convingerile tale nu sunt fapte. Sunt doar convingeri. Și apropo, sunt înarmată. Avem arme prin toată casa. Așa că nu te încurca cu mine.”

Pe X/Twitter, telespectatorii au criticat limbajul amenințător al lui Bozanich. „Pamela Bozanich este o persoană oribilă”, a scris unul.

Primele procese ale lui Erik și Lyle s-au încheiat cu două jurii blocate, deoarece ambii au fost judecați separat. În cel de-al doilea proces, ambii frați au fost condamnați pentru două acuzații de crimă de gradul I și conspirație pentru crimă și condamnați la închisoare pe viață.

Acum, în 2024, au apărut noi dovezi care au potențialul de a-i elibera.

Săptămâna trecută, procurorul districtual al județului Los Angeles, George Gascón, a anunțat că biroul său analizează posibilele dovezi incluse în petițiile depuse de frați anul trecut. Noile informații vor fi discutate în cadrul unei audieri programate pentru 26 noiembrie.

„Frații Menendez” este difuzat acum pe Netflix.

Citește și