• Trei sferturi dintre femeile găsite în bordeluri ilegale provin din România
  • Româncele se tem să meargă la poliţie să raporteze ceea ce li se întâmplă
  • În 2016 – 2018 doar în orașul Leicester, din Anglia, 86% din femeile din bordeluri erau românce
  • O româncă produce 135.000 de lire sterline pe an pentru traficanții sexual

În urmă cu trei săptămâni, poliția britanică a descins într-un bordel din sud-estul Angliei unde au descoperit 8 românce care purtau ”scuturi faciale” şi măşti, scrie The Guardian.

Pe pereţii bordelului erau expuse fişe de sănătate şi certificate de securitate Covid-19.

”La prima vedere nu arăta ca un loc în care aveau loc infracţiuni şi o exploatare sexuală”, a declarat Cristina Huddleston, o specialistă în ajutarea victimelor traficului sexual, care a luat parte la raidul poliției.

Ulterior, ancheta poliției a constatat că bordelul şi femeile dinăuntru se aflau sub controlul unei grupări infracţionale care deţinea cel puţin alte trei bordeluri în care exploata românce.

Recrutorii folosesc metoda ”Loverboy”. Adică devin iubiţii victimelor pentru a le câştiga încrederea şi a le determina să facă anumite lucruri pentru ei.

Unul dintre cele trei bordeluri a adus un profit anual de un milion de lire sterline

Potrivit unei statistici din Marea Britanie cu privire la sclavia modernă, numărul victimelor traficului sexual a scăzut puternic în primele luni ale izolării.

Cu toate astea, unii experţi suțin că grupările infracţionale care obţin profit de pe urma exploatării a mii de femei şi-au continuat activitatea ”ca de obicei”.