70% din angajații Spitalului Județean Brașov se vaccinează. Cazurile grave de la ATI i-au convins să se programeze

Andrada a spus „da” schimbării. Este rezidentă în anul al doilea la chirurgie, la spitalului Județean din Brașov. N-a stat o clipă pe gânduri când i s-a cerut să se așeze pe scaun pentru a fi imunizată. În gând are acum doar momentul în care va exista vaccin și pentru cei dragi ai ei. Ea a fost întrebată ce simte că i-a luat pandemia.

Andrada Florina, medic rezident: „Aproape tot, aproape tot timpul meu liber, timpul petrecut cu familia, timpul petrecut la muncă a fost foarte diferit, trăiam cu teamă, cu frică, tot timpul trăiam stresată la muncă.”

A stat o lună și jumătate departe de familie. Colegii de pe secție au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar ea a vrut să îi protejeze pe cei dragi. Andrada a oferit câteva sfaturi celor cărora le este teamă.

Andrada Florina, medic rezident: „În primul rând, să se informeze pentru că lumea nu este suficient de infromată, să se gândească că știința a avansat, acum sunt în anul 2021. Să se gândească că toate pandemiile de până acum au fost eradicate prin vaccin.”

Și alți colegi de-ai Andradei au stat cu lunile cazați la hoteluri. Nu și-au văzut copiii, soții sau părinții. Dramele celor ajunși în stare gravă la spital i-au făcut să continue să fie în linia întâi și pentru campania de vaccinare.

Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al spitalului Județean Brașov: „Aproape 70% au spus da vaccinării. Rapiditatea acestei campanii poate să aducă normalitate in societatea noastră.”

Exit mobile version