• În Statele Unite se discută ca centrele de vaccinare să fie dedicate tipurilor de vaccin.
  • Adică fie pentru Pfizer, fie pentru Moderna.
  • Medicul Costel Atanasiu, de la Winstar Institute din Philadelphia, explică dacă este sau nu o idee bună.

În SUA se discută ca în centrele de vaccinare să existe un singur tip de vaccin, fie Pfizer, fie Moderna.

„Ideea este să se vaccineze exact cu același vaccin, și prima oară și la rapel. Vaccinurile de la Pfizer și Moderna sunt făcute pe aceeași tehnologie de ARN mesager, în schimb există mici diferențe între ele.

Vaccinul de la Pfizer folosește ARN-ul mesager al întregii proteine Spike, în timp ce Moderna folosește doar ARN-ul unei regiuni mai mici, care interacționează direct cu receptorul uman. Este necesar să țină cont de asta și să se dea exact același vaccin”, a spus Costel Atanasiu, virusolog la Wistar Institute, Philadelphia.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

Cum decurge campania de vaccinare în SUA

„A început foarte ezitant și în SUA. Sunt în urmă cu prognoza: la jumătatea lunii ianuarie trebuia să fie gata faza 1. Să vaccineze 20 de milioane de oameni. Momentan, s-au aplicat doar 14 milioane de doze, deci 7 milioane de oameni.

Dar crește numărul de vaccinări pe zi. Media este mai ridicată. S-a ajuns la 900 de mii de doze pe zi. Și vor să ajungă la un milion și jumătate de doze pe zi, în curând”, a spus Costel Atanasiu, virusolog la Wistar Institute, Philadelphia.