• Companiile private își pot vaccina angajații de săptămâna viitoare
  • Demersul e diferit de la o companie privată la alta
  • Companiile au nevoie de un spațiu special amenajat pentru vaccinare cu trei încăperi

Nu mai e nevoie să îți aștepți rândul la vaccin, pe lista de așteptare. De săptămâna viitoare poți să te imunizezi la locul de muncă. Antreprenorii din domeniul HoReCa și operatorii economici care au avut cel mai mult de suferit în pandemie, au fost cei care au solicitat această posibilitate.

„Ne doream să ne vaccinăm din iarnă, chiar, însă a trebuit să ne așteptăm rândul și iată că a venit și sperăm să fie un pas către o nouă normalitate și să ne aducă oaspeții în interior și să facem ceea ce știm să facem, să hrănim oameni“, spune Radu Ionescu, proprietar restaurant.

În acest moment nu avem persoane care sunt împotriva vaccinului, din contră, suntem mari susținători, marea majoritate suntem tineri“, spune Cezara Tănase, angajat restaurant.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Specialiștii din sănătate publică vor consilia companiile și vor instrui echipele medicale, acolo unde există deja. Unde nu, vor fi trimise echipe mobile. Și familiile angajaților se vor putea vaccina la locul de muncă.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune ce condiții trebuie îndeplinite: „Trebuie să existe un spațiu de triaj, unde persoanele care se prezintă să fie evaluate din punct de vedere medical, să se măsoare temperatura, să se stabilească indicația de vaccinare; ulterior, avem un spațiu pentru administrarea vaccinului și încă un spațiu pentru zona de așteptare de după vaccinare“.