• În primele 6 tranşe, la Timişoara au ajuns 7,5% din numărul dozelor primite de România
  • La centrele de vaccinare din Timiş au fost administrate până acum, 22.433 de doze
  • În judeţul Cluj sunt 10 centre de vaccinare, unde au primit serul, peste 20.000 de persoane

Dozele de vaccin care au ajuns în ţară nu acoperă toate programările. Asta o ştii deja. Dar, la Timişpara sunt mai puţine decât oriunde. O spune primarul, Dominic Fritz, care cere suplimentarea numărului de doze. Aşa ar putea să deschidă şi noi centre de imunizare. Promisiuni sunt multe, dar momentan, Timişoara este oraşul cu cele mai puţine centre: două.

„Am aflat astăzi (luni-n.r.) că Timișulului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei Prefect Liliana Oneț, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosință, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală”, a scris luni seara pe Facebook primarul Dominic Fritz.

Acesta a reluat luni solicitarea adresată în urmă cu câteva zile coordonatorului campaniei de vaccinare prin care cerea să fie incluse noi criterii la distribuția dozelor în județe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Îi mulțumesc colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări. Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara, la fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ”, a mai scris edilul pe rețeaua de socializare.

Potrivit acestuia, în Timișoara sunt două centre de vaccinare în funcțiune, alte două care sunt gata să fie date în folosință și încă 4 care pot fi pregătite marți.