• Elevii abia așteaptă să se întoarcă la orele față în față
  • Oficialii anunță că până pe data de 8 februarie școala se va desfășura online
  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis să prelungească școala online până pe 7 februarie

În timp ce sistemul de învățământ s-a pus pe făcut liste pentru vaccinare, copiii au o singură dorință. Să se întoarcă la școală.

Iosif Bălăuţă, elev la Botoșani, este unul dintre ei. ,,Aşa cum terenul de fotbal nu încape în dormitorul unui fotbalist, nici şcoala galbenă cu ferestre mari, nu încape în dormitorul meu.’’, spune el.

Cu aceste rânduri Iosif a topit inima juriului Galei „Angelica Gherman”.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Aşa că Iosit acum este câştigătorul concursului de compuneri despre şcoala online în pandemie.

Pe parcursul acestei pandemii, mi-am dat seama cât de importante sun clipele petrecute alături de colegi şi doamna învăţătoare. Ca şi o învăţătură personală, timpul este nepreţuit, fapt care dovedeşte că nu poate fi cumpărat”, a spus Iosif Bălăuță, elev în clasa a IV-a.

Și Ecaterina, elevă în clasa a 2-a, a fost inventivă. A transformat-o pe Șobi, pisica ei, în scriitoare de compuneri. Care povestește de ce școala online e o luptă pentru stăpâna ei.

,,M-am consolat cu pisicile. Pe unul îl cheamă Şobolănel, care a apărut în compunere. Şi mai am un motan mare şi galben”, a spus Ecaterina Fegher, elevă clasa a II-a.

Raluca Bălăşcău este cea care a coordonat proiectul. Și-a dorit să îi îndrume pe elevi în lumea cuvintelor. Mama ei, Angelica Gherman, i-a fost model iar acum concursul îi poartă numele. Raluca e sigură că mama ei ar fi fost printre primii care și-ar fi dorit să se vaccineze.

Sunt exact 8 ani de când mama mea, Angelica Gherman a încetat din viaţă, şi această competiţie este în memoria ei. Şi-ar fi dorit să facă tot ce e posibil să se întoarcă la clasă. Acolo e locul învăţătorului şi al elevilor. În clasă, la şcoală”, a spus Raluca Bălăşcău, Coordonator Gala „Angelica Gherman”.