Primarii se pregătesc de vaccinare, pe banii lor. În Sectorul 4 se amenajează un centru de imunizare în mall

Dacă stai să asculți autoritățile, campania de vaccinare merge ca unsă. Premierul Cîțu e convins că, până în septembrie, 7 români din 10 vor fi vaccinați. Asta în ciuda faptului că nimeni nu pare să știe cine și cu ce plătește imunizarea oamenilor.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Trebuie doar să punem la punct mecanismul prin care se face această plată.”

Premierul a fost întrebat dacă vor fi acoperite și cheltuielile cu dotarea centrelor de vaccinare.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Nu aş spune acest lucru în acest moment vreau să am o discuţie cu Ministerul Sănătăţii, ei ştiu foarte bine. Pentru mine vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum şi va merge şi mai bine veţi vedea.”

În timp ce campania e plină de lapte și miere, primarii se pregătesc de vaccinare. Deocamdată, pe banii lor. În Sectorul 4 din București, se amenajează un centru de vaccinare în mall.

Daniel Băluță, primar Sector 4 Bucureşti: „În Sectorul 4 am identificat patru locaţii unde vom avea 30 de centre de vaccinare. Putem suplimenta la nevoie cu reţeaua de săli de sport pe care o avem în Sectorul 4.”

Banii pentru vaccinare sunt problema zilei acum, pentru primari. Ministrul Dezvoltării tocmai le-a spus că instituția pe care o conduce nu are fonduri pentru așa ceva. Cu toate astea, primarii încă speră că cineva le va deconta cheltuielile.

Exit mobile version