• Ieri am vaccinat mai puțin de 16.500 de oameni
  • Ministerul Sănătății pune presiune pe unitățile sanitare să termine mai repede înscrierea în platformă
  • Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Pentru a reveni la normal vaccinarea este singura noastră soluție”

Am început campania de vaccinare de câteva zile bune, dar avem viteza melcului. Ieri am vaccinat mai puțin de 16.500 de oameni.

Toată săptămâna, cifrele au crescut de la zi la zi, cu 800-900 de oameni. Joi, ajunseseră la 17.000, dar din câte se vede e greu de ținut ritmul. Ieri a scăzut numărul de oameni vaccinați.

Cert este că Ministerul Sănătății pune presiune pe unitățile sanitare să termine mai repede înscrierea în platformă. Spitalele au fost bulversate de un ordin din 6 ianuarie, semnat de ministrul Voiculescu, prin care le cerea să vaccineze tot personalul până aseară, la ora 8.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministerul a scris una, funcționarul care a redactat documentul a înțeles alta. Așa că, pe 7 ianuarie, Vlad Voiculescu a revenit cu un nou ordin. El a cerut ca toată lumea să se înscrie în platformă, până pe 8 seara. Iar ieri, pe 8, și-au dat seama oficialii din minister că nici asta nu se poate și au trimis o nouă adresă, prin care transmiteau că înscrierea medicilor continuă.

În situația dată este foarte puțin probabil să atingem pragul de 20.000 de oameni vaccinați pe zi, așa cum își fixase obiectivul Valeriu Gheorghiță.

Vlad Voiculescu a avut aseară un moment de sinceritate la prima conferință despre vaccinare la care a participat de când și-a preluat mandatul.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Pentru a reveni la normal vaccinarea este singura noastră soluție. Pentru a fi sincer până la capăt, trebuie să spunem că avem un număr limitat de vaccinuri și număr de persoane noi care se va putea vaccina va scădea pentru că va trebui să-i vaccinăm și cu doza a doua pe cei din etapa.”