• Rusia o să înceapă testele clinicie pentru un vaccin anti-COVID care ar putea produce imunitate la nivel celular pentru 13 ani
  • Veronika Skvorţova: „Dezvoltăm un vaccin care se diferenţiază prin faptul că nu acţionează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului”
  • Până acum, Rusia a realiat trei vaccinuri împotriva COVID-19 – Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac

Rusia anunță că va începe în iulie testele clinice pentru un vaccin anti-COVID care ar produce imunitate la nivel celular și protecție pentru 13 ani, a declarat Agenția Federală Medico-Biologică a Rusiei, conform Agerpres.

Directoarea Agenției, Veronika Skvorţova, a menționat la o reuniune cu Vladimir Putin că este vorba despre un vaccin de nouă generaţie, dezvoltat pe o nouă platformă tehnologică. Primele două faze ale testelor clinice vor fi unite, „întrucât actualele protocoale privind vaccinurile o permit”.

„Dezvoltăm un vaccin care se diferenţiază prin faptul că nu acţionează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului aşadar nu se dezvoltă o imunitate umorală – cu activarea anticorpilor -, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată”, a declarat Veronika Skvorţova.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În unele lucrări experimentale s-a demonstrat că această imunitate se menţine între 13 şi 17 ani”, a adăugat ea. Veronika Skvorţova a subliniat că această direcţie a cercetărilor se înscrie în actualele tendinţe internaţionale susţinute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Până acum, Rusia a realiat trei vaccinuri împotriva COVID-19 – Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac.