• Cristian Oancea se numără printre primii medici care au primit rapelul vaccinului anti-COVID
  • Spune că vaccinarea este singura armă eficientă pentru prevenirea infectării
  • Chiar dacă a primit ambele doze de vaccin, Oancea nu renunţă la mască şi la alte măsuri de protecţie

A început administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Primii care primesc rapelul sunt medicii din linia I.

Printre ei, şi Cristian Oancea, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Pentru Oancea, vaccinul este un paşaport spre libertate. Consideră că doar aşa îşi poate lua înapoi viaţa de dinainte de pandemie.

Îi e dor să respire liber şi să vadă chipurile celor dragi, fără mască. Dar uite ce va face după ce va avea nivelul nivelul maxim de anticorpi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„O să încerc să-mi planific un concediu. Dacă vrem să ne reluăm viaţa, dacă vrem să ne revedem în mediu de siguranţă, dacă vrem să călătorim, trebuie să ne vaccinăm”, a spus Cristian Oancea.

De aproape un an, pe cei dragi i-a văzut mai multe în poze, sau pe ecranul telefonului. A sta mai mult la hotel, ca să îşi protejeze familia. Iar soţie îl susţine în toate. Mai ales când vine vorba despre concediul pe care Oancea îl visează de atâta vreme.

„Destinaţia cred că contează mai puţin. Contează foarte mult posibilitatea aceasta de a ne putea decupla. Şi nu vorbesc de mine, în primul rând de el vorbesc. Ideea de a te putea scoate din acest stres, din această presiune permanentă care există în continuare”, a spus Roxana Oancea, profesor la UMF Timișoara.