• Jumătate din tinerii repondenți la un sondaj au probleme de sănătate psihică.
  • M. Godwin: Tinerii se dezvoltă într-o societate a victimizării.
  • M. Godwin: Tinerii nu mai discută despre muncă, ci despre probleme.

Marea Britanie nu își mai permite să fie stat terapeutic. Este un semnal de alarmă, după ce a crescut foarte mult numărul tinerilor care nu munces și primesc ajutoare de la stat. Sunt mai mult de jumătate de milion de tineri între 16 și 34 de ani fără loc de muncă. Un sondaj a arătat că aproape jumătate dintre ei spun că au probleme de sănătate mintală. Sunt încă afectați de pandemie, sunt anxioși, depresivi, au anxietate socială sau pur și simplu simt că locul de muncă le dăunează stării de bine.

Și în America există problema asta, universitățile nu mai găsesc să angajeze terapeuți. Nouă generație este încurajată de stat, de școală sau de alte instituții să ia postura de victimă: a problemelor de sănătate mintală, a rasismului, a sexismului, a supramației albilor. La noi, sunt din ce în ce mai mulți angajați care spun că sunt stresați.

Mai mult de jumătate din cei care au răspuns unui studiu despre longevitate spun că ar lua o pauză de muncă de șase luni, ca să își revină. Șase din 10 se simt des epuizați la finalul zilei, iar 9 din 10 caută în mod activ metode prin care să reducă stresul.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Citește și