• Municipalitea le-a spus că pot face unt aromat și supă din ace de pin.
  • Agenția Alimentelor avertizează că brazii sunt tratați cu pesticide.
  • Agenția Alimentelor spune că pomii de Crăciun nu sunt pentru consum.

Oooo, brad frumos cu cetina…bună de mâncat. Agenția belgiană pentru alimente avertizează populația să nu își mănânce bradul de Crăciun. Asta după ce primăria din orașul Gent le-a spus locuitorilor ce rețete ar putea face din acele de brad sau din conuri. Dacă nu te-ai gândit până acum, municipalitatea din orașul belgian vine cu idei de rețete – poți face o supă din acele de pin sau un unt aromatizat.

Nu îți mai arunca pomul de Crăciun și pune-l la fermentat să faci un Sprite natural și sănătos.

„Pomul tău de Crăciun este comestibil atâta timp cât nu este tisă, iar bradul tău nu a fost tratat cu un spray rezistent la foc”, a scris Ghent Climate City pe rețelele sociale, unde îndeamnă oamenii să recicleze copacii.

Recomandări

VOTĂM DIN AN ÎN PAȘTI
UCRAINA VREA LOCUL UNGARIEI
CUM APĂRA MAPN ROMÂNIA?
ȘTII DE VREME?
CÂND ALEGI PREȘEDINTELE?
PRIMUL CAZ DE HMPV

Agenția Federală a Alimentelor a reacționat imediat și a explicat că brazii vânduți de Crăciun sunt tratați cu pesticide și substanțe chimice ca să rezitse cât mai mult și să țină dăunătorii la distanță.

„Pomii de Crăciun nu sunt destinați să intre în lanțul trofic. Nu există nicio modalitate prin care ne putem asigura că să mânânci brazi de Crăciun este sigur – fie pentru oameni, fie pentru animale”, reiese din comunicatul de presă al Agenției Federale.

Citește și