• Alimentația influențează somnul
  • Alimentația sănătoasă ajută organismul să fie mai puternic în fața bolilor
  • La fel de important este și sportul, care reglează somnul și te menține în formă

„De ce nu pot dormi?”, este întrebarea pentru care românii au căutat cele mai multe răspunsuri, pe Google, anul trecut. Dacă ești și tu unul dintre ei, află că nu numai grijile sau schimbarea stilului de viaţă ţi-au adus nopţi albe. Contează şi ce pui în farfurie în timpul zilei.

„Scurtarea duratei somnului este cea care modifică aportul alimentelor, modifică în sensul că, în loc de trei mese pe zi, vor apărea diverse snacksuri. Mâncăm rapid, mâncăm hipercaloric, mâncăm hiperenergetic poate cu gust mai bun, ceea ce numim noi hiperpalatabil, însă nu mâncăm corect”, a spus Anca Hâncu, medic nutriționist.

Concluzia este că alimentația sănătoasă ajută organismul să fie mai puternic în fața bolilor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cum ar trebui să arate un meniu echilibrat?

„Jumătate din farfurie, prietenele noastre, legumele. Un sfert, proteine de bună calitate de origine animalică, am spus carne, ouă, lactate. Și un sfert, cereale integrale”, susține medicul Anca Hâncu.

La fel de important este și sportul. Îți reglează somnul și te menține în formă.

„Mai multă activitate fizică însemană nu doar mai multă protecție cardiovasculară, înseamnă și un somn mai bun, o calitate a vieții mai bună dar înseamnă și performanță cognitivă mai bună”, conchide medicul.