Alţi 80 de români care lucrează la un abator din Germania, infectați cu Covid-19

21 October 2019, Schleswig-Holstein, Kellinghusen: Activists climb the roof of the Thomson abattoir. Nearly 20 activists blocked the Thomsen slaughterhouse on the night of Monday. The activists said they were blocking two entrances that would otherwise bring up to 6000 pigs a day to the slaughterhouse. Photo: Bodo Marks/dpa, Image: 478179653, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: Bodo Marks / AFP / Profimedia

Aproximativ 80 de români, angajaţi ai unui abator din Germania, au fost confirmaţi cu coronavirus.

Ministerul român de Externe spune că toţi românii se simt bine, ei sunt ţinuţi sub observaţie şi au fost cazaţi la un hotel pe cheltuiala angajatorului.

La respectivul abator lucrează 1.200 de persoane, nu este clar câte dintre ele sunt cetăţeni români. Autorităţile sanitare spun că s-a ajuns la această situaţie, deoarece în unitatea respectivă nu au fost respectate regulile de prevenţie în cazul SARS-CoV-2.

Angajaţii nu purtau materiale de protecţie în zonele de lucru sau în vestiare. La nivelul landului Renania de Nord-Westfalia, autorităţile locale au decis închiderea temporară a mai multor abatoarelor şi testarea angajaţilor.

Situaţia de la abatorul din Coesfeld nu este un caz singurlar în Germania. Recent, alţi peste 200 de români, angajaţi în abatoarele din această ţară, au fost confirmaţi cu coronavirus.

Sursa foto: Profimedia

Exit mobile version