• Americanii beau băuturi fără alcool ca să scape de mahmureală.
  • Vânzarea de băuturi fără alcool a crescut cu 32% din 2022 până în 2023.
  • Americanii beau mai multe băuturi fără alcool.
  • 80% dintre cei care beau băuturi fără alcool beau și alcool.
  • Aproape 20% dintre români s-au urcat la volan după ce au băut.
  • 60% dintre români spun că au prieteni care au condus băuți.
  • 16% dintre români cred că șoferii băuți sunt cel mai mare pericol.

Berea fără alcool nu mai e doar pentru șoferi, toată lumea vrea acum să scoată gradele din pahare. Și pentru că băuturile fără alcool prind atât de bine la public, americanii au cumpărat cu 32% mai multe în 2023 față de 2022, în timp ce băuturile alcoolice s-au vândut doar cu 1% mai bine în aceeași perioadă.


Oamenii aleg băuturile fără alcool pentru că vor să fie mai sănătoși și nu mai vor să fie mahmuri în timp ce simt în continuarea aroma berii, a vinului sau a băuturilor spirtoase. Cu toate acestea, 80% dintre americanii care cumpără băuturi fără alcool spun nu au renunțat nici la cele cu alcool, dar le consumă mai rar.


În timp ce americanii renunță la alcool, romanii îl iau cu ei la volan. Aproape 20% dintre românii care au răspuns la un sondaj spun că s-au urcat la volan după ce au băut, iar peste 60% spun că au un prieten care a făcut asta.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

La întrebarea de ce, românii au spus că au avut de făcut un drum pe care îl știau sau că nu au băut mult, chiar dacă în România și un pahar de vin te poate lăsa fără permis. Sondajul făcut pe peste 1000 de români arată și că doar 16% cred că șoferii băuți sunt cel mai mare pericol de pe străzi.

Citește și