- Terapia cognitiv-comportamentală este eficientă în tratarea anxietății școlare.
- Comunicarea deschisă între copil, părinte și profesori este crucială.
- Raluca: „Pentru a-i ajuta să se adapteze, putem începe prin a vorbi pozitiv despre școală”.
Anxietatea față de școală devine o realitate tot mai prezentă în viața copiilor. Această teamă intensă legată de mersul la școală se manifestă prin refuz, plânsete și uneori chiar prin simptome fizice, cum ar fi dureri de cap sau de stomac.
Advertisment
Chiar dacă nu-și verbalizează ostilitatea pentru mediul școlar, este limpede că acești copii preferă mediul domestic, acesta fiind zona lor de confort. Anxitatea legată de școală este o problemă majoră, care lăsată nerezolvată de părinți și profesori, se poate transforma într-o tulburare mai dificilă ulterior.
„Anxietatea față de școală este normală la mulți copii. Părinții îi pot ajuta să se simtă în siguranță. E important să discutăm deschis cu copiii despre emoțiile pe care le au și să îi asigurăm că este normal să se simtă așa. Îi putem ajuta să se concentreze pe lucrurile pozitive, cum ar fi prietenii, activitățile preferate. Rutina și un anumit program îi vor face să se simtă mai în control”, a explicat Raluca Piciorang, specialist în educație și consilier parental, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- Astăzi începe procesul lui Hunter Biden în care este acuzat de evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari
- Care sunt cele mai fascinante cazări minuscule din lume? Skylodge oferă capsule transparente suspendate pe o stâncă, la 400m înălțime
- În 2024, zeci de tineri din România au fost acceptați la instituții de prestigiu din străinătate. Letiția Boeru: „Toți ar trebui să își urmeze visul”
Partenerii noștri