• Terapia cognitiv-comportamentală este eficientă în tratarea anxietății școlare.
  • Comunicarea deschisă între copil, părinte și profesori este crucială.
  • Raluca: „Pentru a-i ajuta să se adapteze, putem începe prin a vorbi pozitiv despre școală”.

Anxietatea față de școală devine o realitate tot mai prezentă în viața copiilor. Această teamă intensă legată de mersul la școală se manifestă prin refuz, plânsete și uneori chiar prin simptome fizice, cum ar fi dureri de cap sau de stomac.

Chiar dacă nu-și verbalizează ostilitatea pentru mediul școlar, este limpede că acești copii preferă mediul domestic, acesta fiind zona lor de confort. Anxitatea legată de școală este o problemă majoră, care lăsată nerezolvată de părinți și profesori, se poate transforma într-o tulburare mai dificilă ulterior.

Anxietatea față de școală este normală la mulți copii. Părinții îi pot ajuta să se simtă în siguranță. E important să discutăm deschis cu copiii despre emoțiile pe care le au și să îi asigurăm că este normal să se simtă așa. Îi putem ajuta să se concentreze pe lucrurile pozitive, cum ar fi prietenii, activitățile preferate. Rutina și un anumit program îi vor face să se simtă mai în control”, a explicat Raluca Piciorang, specialist în educație și consilier parental, la Aleph News.

Recomandări

ROMÂNIA, LOVITĂ DE PLOI
ISRAELUL VREA RĂZBOI CU LIBANUL
PUTIN VREA VICTORIA
BUCUREȘTI ATRAGE TALENTE
OPENAI SE DESCHIDE MAI MULT
HAI LA ARENA ELEVILOR!

Citește și