• ARFID este o tulburare care duce la eșecul persistent în satisfacerea nevoilor nutriționale.
  • Persoanele diagnosticate cu ARFID au deficiență nutrițională semnificativă.
  • M. Ivan: Tulburarea duce la un dezechilibru de floră intestinală și hormonală.

Arată ciudat, eu nu vreau să gust! Sunt sigură că ți s-a întâmplat și ție, sau măcar ai auzit o persoană care reacționează așa atunci când vede un anumit fel de mâncare. Până la urmă, gusturile nu se discută. Ceea ce o persoană consideră delicios, alta ar putea considera dezgustător. Ei bine aceste persoane nu sunt pretențioase, suferă de o tulburare. ARFID, pe scurt, frica de mâncare.

Această tulburare duce la un aport scăzut de minerale și vitamine. Ce înseamnă acest lucru pentru corpul uman?

„Această tulburare înglobează, de fapt, mai multe tulburări. Este vorba despre bulimie, anorexie, lipsă de vitamine. Pe termen lung, acest lucru nu înseamnă doar dezechilibru metabolic, ci înseamnă și dezechilibru la nivel de microbiom intenstinal, care este baza sistemului imunitar, dar și hormonal care implicit duce la dezechilibru emoțional, adică anxietate și depresie”, a declarat Marina Ivan, nutriționist, pentru Aleph News.

Cum putem combate această frică de mâncare?

„Această frică de mâncare vine de fapt din frica de a nu ne îngrășa, frica de a nu fi văzuți în societate. Soluția este aă reintroducem alimentele treptat și să abordăm totul cu blândețe, răbdare și cu multă iubire”, a adăugat aceasta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și