• Arnold Schwarzenegger recunoaște că tatăl său a fost membru al partidului nazist NSDAP și a participat la blocada de la Leningrad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Actorul și politicianul a vorbit despre copilăria sa dificilă, marcată de bătăile din partea tatălui său.
  • Schwarzenegger crede că tatăl său ar fi putut suferi de tulburare de stres posttraumatic și depresie, în urma experienței sale în război.

În noul serial documentar, Arnold de la Netflix, celebrul actor și politician Arnold Schwarzenegger a făcut o remarcabilă recunoaștere despre tatăl său, relatează Insider. La vârsta de 75 de ani, Schwarzenegger a mărturisit că a crescut alături de fratele său Meinhard într-un mic sat austriac numit Thal, unde viața lor a fost dificilă. Într-un mediu marcat de violență, cei doi au suferit abuzuri din partea părinților lor. Mama lor, Aurelia, era obsedată de curățenie, în timp ce tatăl, Gustav, a fost membru al partidului nazist NSDAP și a servit în Wehrmacht în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost rănit pe front, în apropierea Leningradului.

Similar altor soldați naziști, Gustav Schwarzenegger s-a întors acasă cu rănile războiului și cu urmele traumei. Arnold speculează că tatăl său a suferit de tulburare de stres posttraumatic și depresie. În copilărie, cei doi frați nu știau niciodată cu ce variantă a tatălui se vor confrunta: „tatăl iubitor” sau „tatăl bețiv”.

Arnold Schwarzenegger își amintește cu durere cum tatăl îi lovea pe copii cu o centură și cum manifesta adesea comportament schizofrenic.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„În miez de noapte, la ora trei, striga și ne trezeam cu inima bătându-ne în piept, știind ce avea să urmeze”, a mărturisit el. „Era mereu această violență bizară”.

După război, tatăl lui Arnold a devenit șeful poliției locale, iar conform actorului, acasă și la serviciu, el a fost un „tiran” care căuta să impună disciplina în familie”.

Citește și: