- Alex a făcut 2 mastere la Londra, unul în brain science și unul în Data Science, iar acum face pizza.
- Și-a dorit să facă o pizza altfel în orașul natal și așa i-a venit o idee.
- Alex a străbătut Italia pentru a-l cunoaște pe Giovanni Santarpia.
Cât de departe ești dispus să mergi pentru a-ți vedea visul împlinit? Alex Gafițanu a mers până în Italia pentru a convinge un pizzer să vină în Iași. Tânărul a contactat 70 de pizzeri pe care i-a luat din top. Așa a ajuns la Giovanni Santarpia care este numărul 29 în Italia și numărul 61 la nivel mondial în rândul pizzerilor. L-a convins, iar acum la un an de la deschiderea restaurantului au reușit să intre în ghidul pentru cei mai buni 50 pizzerii din Europa.
Cum a început totul
„Am vrut să facem un spațiu pentru tineri, un restaurant deosebit. Din păcate nu știam să facem pizza, astfel am ales să plec în Italia. Am contactat 70 de pizzeri, au răspuns 5 și m-am întâlnit cu 3. Așa l-am cunoscut pe Giovanni. Suntem singura pizzerie din top 50 Europa. Până acum eram o pizzerie bună, dar acum am fost introduși în acest top, iar pe lângă bucuria pe care o simțim, avem și o responsabilitate mare. De acum, fiecare pizza pe care o facem trebuie să fie demnă de top 50 în Europa. Pe lângă acest lucru, acest top”, a declarat Alex Gafițanu, fondatorul pizzeriei, pentru Aleph News.