AUDIO. Strigătul de ajutor al unei americance blocate de talibani: „În fiecare moment simt că vor trage și ne vor executa“

AUDIO. Strigătul de ajutor al unei americance blocată de talibani: „În fiecare moment simt că vor trage și ne vor executa“ Sursă foto: Mediafax Foto/AP
  • O femeie americană, prinsă de talibani și biciuită în timp ce încerca să fugă, îi cere ajutorul lui Biden.
  • Femeii îi este teamă că nu își va mai vedea copiii vreodată.
  • Femeia a descris ororile talibanilor.

O femeie americană prinsă în Afganistan de talibani este îngrijorată că nu își va mai vedea copiii. Îi este imposibil să ajungă la aeroportul din Kabul pentru o șansă de evacuare, spune ea.

„Chiar am renunțat la speranță, am renunțat la speranța de a ajunge la aeroport. Pur și simplu este imposibil să treci prin toți acei oameni“, a spus pentru Fox News femeia a cărei identitate este ascunsă.

Femeia povestește că există până la 20 de puncte de control talibane între ea și aeroport.

„În fiecare moment în care trece o mașină, simt că vor trage și ne vor executa. Nu știu dacă o să-mi văd copiii din nou“

Ea povestește că a fost biciuită de talibani când a încercat să fugă, iar un bărbat a fost împușcat în cap chiar lângă ea, în fața soției și a bebelușului său. De atunci, s-a ascuns.

Suntem devastați. Suntem speriați pentru viața noastră. În fiecare moment în care trece o mașină, simt că vor trage și ne vor executa. Nu știu dacă o să-mi văd copiii din nou“, spune ea. 

Aceasta a mai spus că situația este gravă, „fără speranță“ chiar. Ar prefera să se sinucidă decât să permită talibanilor să o captureze. Și în ciuda asigurărilor date de talibani către SUA că americanilor li se va permite să treacă prin punctele de control din jurul aeroportului, ea a spus că se teme să-și arate pașaportul SUA militanților care ar putea fi membri ai altor grupuri teroriste, inclusiv ISIS și Al Qaeda.

„Vă rog, domnule președinte, vă rog să ne evacuați. Avem nevoie de ajutor“

Ea a trimis un mesaj pentru președintele Biden, vorbind printre lacrimi: „Vă rog, domnule președinte, vă rog să ne evacuați. Avem nevoie de ajutor“.

Într-o înregistrare audio de 27 de secunde publicată pe Twitter de Carol Miller, membru al Camerei Reprezentanților din SUA, se poate auzi cum se chinuie să vorbească printre lacrimi: „Fiecare oră care trece devine din ce în ce mai dificilă. Când mașinile trec pe acolo, simt că se vor opri la ușă și talibanii de acolo vor intra și ne vor ucide. Sun foarte speriată. Vă rog, ajutați-mă“.

Într-un alt mesaj, ea a declarat pentru biroul lui Miller că nu are „nicio speranță“ că își va revedea revedea copiii.

Casa Albă nu răspuns până la momentul scrierii știrii.