- Peste 108.000 de cazuri de violență domestică au fost înregistrate în 2023.
- La fiecare 5 minute are loc o agresiune în familie. România aplică brățări electronice.
- La nivel global, aproximativ 1 din 3 femei din întreaga lume au fost supuse violenței fizice.
La nivel global, aproximativ 1 din 3 femei din întreaga lume au fost supuse violenței fizice.
De ce îți spun asta? 25 noiembrie marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. De la hărțuire și violență sexuală, domestică, trafic de persoane, căsătorie forțată, femei și fete din întreaga lume suferă atacuri permanente la adresa libertății, demnității, integrității fizice, precum și asupra sănătății lor psihice și emoționale. Azi spune și tu STOP! E timpul ca acest fenomen să se oprească.Ultimele date arată că în România la fiecare cinci minute are loc o agresiune în familie.
Advertisment
La nivel global, aproximativ 1 din 3 femei din întreaga lume au fost supuse violenței fizice, psihice sau sexuale de către partenerul intim. Peste un sfert dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, care au fost într-o relație, au fost supuse violenței fizice și/sau sexuale de către partenerul lor intim, cel puțin o dată în viață.
În Uniunea Europeană, 1 din 3 femei au fost supuse abuzurilor fizice sau violenței sexuale începând cu vârsta de 15 ani. Cel puțin 2 femei sunt ucise în fiecare zi de partenerul intim sau de un membru al familiei.
Recomandări
La nivel național, în primele 9 luni ale anului 2024, numărul faptelor penale înregistrate în domeniul violenței domestice a crescut cu 5%, față de primele 9 luni ale anului 2023, de la 43.425 la 45.614. Au fost înregistrate creșteri, comparativ cu perioada similară din anul 2023, pentru loviri sau alte violențe (de la 26.912 la 27.928), amenințare (de la 5303 la 5789) și nerespectarea ordinelor de protecție (de la 3146 la 3945). În țara noastră, 1 din 4 femei au fost agresate fizic sau sexual de partener sau de fostul partener.
Citește și
- Donald Trump Jr. joacă un rol cheie în alegerea cabinetului. Ce numiri controversate susține fiul președintelui ales
- Călin Georgescu intră în Turul II al prezidențialelor. Ion Cristoiu: „Nu va câștiga. A fost un vot la mânie”
- Dacă băncile din România au cele mai mari dobânzi la credite faţă de alte ţări europene, inclusiv din Vest, se pot lăuda cu dobânzi la depozite mai mari
Partenerii noștri