• Balenciaga revine cu prima colecție de la controversata campanie publicitară în care apăreau copii care ținea în brațe un ursuleț de pluș BDSM
  • Nu va fi nimic de văzut în afară de haine”, a declarat Demna, directorul artistic al Balenciaga, înainte de prezentare.
  • Surorile Kardashians sau Hadid, prezente în mod normal, nu au participat la prezentare. Nu a existat niciun branding extern, într-un efort de a preveni protestele.

Balenciaga revine cu prima colecție de la controversata campanie publicitară în care apăreau copii care ținea în brațe un ursuleț de pluș BDSM”. Casa de modă spaniolă Balenciaga și-a făcut prima apariție pe podium, la Săptămâna Modei de la Paris după scandalul publicitar controversat de anul trecut.

În noiembrie, casa de modă a fost implicată într-un scandal din cauza a două campanii publicitare – una cu un model copil care ținea în brațe un ursuleț de pluș BDSM”, iar cealaltă cu o decizie a Curții Supreme de Justiție privind pornografia infantilă și o carte despre Michaël Borremans, un artist belgian ale cărui lucrări includ copii castrați.

Casa de modă de lux s-a confruntat cu reacții negative din partea fanilor și a celebrităților, care au acuzat brandul de sexualizare a copiilor și de normalizare a abuzurilor asupra copiilor. La vremea respectivă, Kim Kardashian a condamnat brandul de lux într-o postare pe rețelele de socializare, scriind că a fost zguduită de imaginile tulburătoare” din campanie, în calitate de mamă a patru copii”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Balenciaga și-a prezentat duminică (6 martie), la Paris, colecția de prêt-à-porter pentru toamna 2023, aceasta fiind cea mai recentă colecție și prima apariție în cadrul săptămânii modei, de la controversă.

Nu va fi nimic de văzut în afară de haine”, a declarat Demna, directorul artistic al Balenciaga, înainte de prezentare. Trebuie să fiu antidotul radical – să nu fiu deloc în această conversație. Asta ar face Cristóbal Balenciaga”. Spectacolul a prezentat croială minimală, cu jachete făcute din pantaloni și un trench coat făcut din chinos disecat. Au existat câteva piese mai jucăușe, cum ar fi rochii bufante și treninguri sculpturale. Surorile Kardashian sau Hadid, prezente în mod normal, nu au participat la prezentare. Nu a existat niciun branding extern, într-un efort de a preveni protestele.