Bucătăria românească poate fi reinterpretată prin folosirea altor produse în rețetele clasice. Chef bucătar: „Sarmalele se pot face din carne de curcan cu grăsime de rață”

Te-ai săturat de rețetele clasice? Cum ar fi să reinterpretezi sărmăluțele și să le adaugi trufe sau carne wagyu? Dar hai să nu fugim spre alte ingrediente internaționale și să folosim și bucătăria românească.

Mulți bucătari se întorc la rădăcini și pun accent pe ingrediente locale, cu scopul de a redefini bucătăria autohtonă. Multe restaurante reinterpretează rețetele într-un aer modern fără a pierde savoarea autentică.

De ce să folosim produse locale în rețetele noastre?

„Pentru început, trebuie să avem imaginație și curaj să ne jucăm cu rețetele locale. În România avem bucătării diferite cu multe influențe. Pentru a păstra o linie clară, putem să ne jucăm cu trufele, să facem o ruladă de porc cu mere, nuci și stafide, dar și cu puțină scorțișoară. Sarmalele se pot face din carne de curcan cu grăsime de rață, lângă o mămăligă cu legume”, a declarat Tudor Aposteanu, chef bucătar, pentru Aleph News.

Exit mobile version