• O bunică în vârstă de 90 de ani, care este adesea confundată cu fiica ei, a povestit cum reușește să rămână atât de tânără.
  • A început să facă exerciții fizice simple la vârsta de 60 de ani, după ce și-a dat seama că nu voia să-și piardă mobilitatea.
  • În luna august a acestui an, un videoclip pe care l-a postat cu Edna a devenit viral, deoarece telespectatorilor din întreaga lume nu le venea să creadă că are de fapt 90 de ani.

O bunică în vârstă de 90 de ani, care este adesea confundată cu fiica ei, a povestit cum reușește să rămână atât de tânără. Edna May Giordano, pasionată de fitness, are multă experiență de viață, așa că nu este surprinzător că știe câteva lucruri despre cum să se mențină în formă. În ciuda vârstei sale, străinii cred adesea că Edna are în jur de 70 de ani, iar uneori chiar mai tânără, iar ea pune totul pe seama stilului său de viață sănătos care include antrenamente cu greutăți, yoga – și grădinărit.

A început să facă exerciții fizice simple la vârsta de 60 de ani, după ce și-a dat seama că nu voia să-și piardă mobilitatea și forța pe măsură ce îmbătrânea, iar acum le face în fiecare zi – iar motto-ul ei este dacă nu le folosești, le vei pierde”. Pe lângă un program simplu de exerciții cu gantere și cardio, Edna petrece cât mai mult timp posibil în aer liber, îngrijindu-și grădina de legume și straturile de flori.

Fiica ei, Dalyce Radtke, în vârstă de 58 de ani, a surprins clipuri cu aspectul și mobilitatea incredibilă a mamei sale. Edna poate fi văzută executând diverse poziții de yoga și exerciții de pilates, cum ar fi târârea ursului, poziția mesei de echilibru și rostogolirea și legănarea”, care o ajută să își mențină forța centrală.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Daylce și-a amintit că oamenii au presupus întotdeauna că mama ei este cu ani mai tânără decât vârsta ei reală, lucru pe care ea îl pune pe seama faptului că se mândrește cu aspectul ei. Edna, care este o menajeră de spital pensionată din Kelowna, Canada, nu a urmat niciodată trucuri sofisticate sau diete la modă, ci pur și simplu a făcut din îngrijirea de sine o prioritate. Ea a spus: Nu am secrete – fac exerciții fizice pentru că mă simt bine după aceea. Sunt zile în care nu am chef să fac exerciții, dar le fac oricum. Știu că dacă nu o folosesc, o voi pierde”.

Dalyce, care este ea însăși instructor de fitness din Frisco, Texas, crede că aspectul tineresc al mamei sale se datorează independenței și siguranței de sine. Ea a spus: Mama mea alege ținute care o fac să se simtă bine, nu ceea ce societatea presupune de obicei că ar trebui să poarte bunicile. Nu se teme să poarte haine la modă, chiar și la vârsta ei!”.

Dalyce a fost o fanatică a fitness-ului de când și-a cumpărat primul abonament la sala de sport, în urmă cu 37 de ani, și a început să posteze conținut legat de fitness pe TikTok în timpul COVID-19, după ce a fost încurajată de copiii ei. Ea a observat că nu existau multe persoane de peste 50 de ani care să posteze conținut despre fitness, așa că a știut că antrenamentele ei simple, de acasă, și sfaturile de fitness ar fi de ajutor pentru femeile în vârstă lipsite de cunoștințe.

În luna august a acestui an, un videoclip pe care l-a postat cu Edna a devenit viral, deoarece telespectatorilor din întreaga lume nu le venea să creadă că are de fapt 90 de ani. Dalyce a spus: Mama mea crede cu adevărat că oamenii fac o mare brânză pentru nimic în ceea ce privește vârsta ei și abilitățile de fitness. Ea iubește viața și își prețuiește independența. Este foarte uimită de ce alții nu aleg să facă tot ce pot pentru a-i ajuta să trăiască cât mai bine.”

Cele două speră că povestea Ednei le va reaminti oamenilor că vârsta este o mentalitate” și că o atitudine pozitivă față de îmbătrânire este cea care te va menține tânăr. Daylce a spus: Felul în care ne gândim la îmbătrânire a jucat un rol important în a ne menține pe amândouă să ne simțim tinere.”