• În Ucraina, în urma unui ordin judecătoresc, mai mulți câini de rasă au fost confiscați de autorități
  • Statul ucrainean a scos câinii la licitație pentru a recupera datoriile neplătite ale stăpânilor
  • Autoritățile spun ca decizia este benefică pentru animale, dacă acestea erau maltratate

Pe un site de bunuri sechestrate deținut de statul ucrainean au fost scoși la licitație mai mulți câini de rasă, spre stupoarea activiștilor care luptă pentru drepturile animalelor, scrie BBC. Licitația ar fi fost descoperită de un politician din opoziție, care a scris că animelele de rasă sunt folosite de stat pentru recuperarea datoriile neplătite ale stăpânilor.

Un ciobnănesc german era scos la licitație cu prețul de pornire de 44 de dolari.

Ministrul Justiției, Daniel Malyuska, explică faptul că recuperarea prejudiciilor nu este singurul motiv pentru care câinii au fost scoși la licitație. Multe animale sunt ridicate de autorități pentru că au fost agresive cu oamenii sau pentru că trebuie îndepărtate de stăpânii violenți.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

“Chiar dacă unii câini sunt confiscați din cauza datoriilor stăpânilor, de cele mai multe ori se dovedește că această decizie este benefică pentru animal, dacă acesta este maltratat”, a adăugat ministrul ucrainean.

Animalele confiscate sunt deseori returnate proprietarilor în schimbul unei sume simbolice, a mai adăugat Malyuska, acesta dând de înțeles că astfel de practici ar putea fi interzise în viitor.