Călătorii se simt nesiguri atunci când circulă cu metroul, din cauza coronavirusului. „Mi-a fost teamă”

Călătorii se simt nesiguri atunci când circulă cu metroul, din cauza coronavirusului. „Mi-a fost teamă”

Adela, Simona şi Iulia urcă în metrou cu frică. Frica de a nu fi infectate cu noul virus. Ca ele sunt alte sute de mii de persoane. Metrorex a avut o scădere de 80% în perioada martie – mai 2020, comparativ cu 2019. Există măsuri de prevenţie, însă nu toţi le respectă.

„Nu cred că am ceva de reproşat pe partea neapărat a angajaţilor de la Metrorex, cât m-au dezamăgit oamenii. Când am intrat pe peron, toată lumea avea măşti, dar în metrou şi le dădeau jos, n-aveau nici o treabă, adică mâinile pe bară, pe telefon, pe scaune, unii lângă alţii. N-am simţit niciun fel de miros de curat, de dezinfectant, de orice fel de soluţie de genul acesta”, spune Adela Ababi, studentă.

„Da, pot să spun că mi-a fost teamă. Nu ştiu dacă am văzut prea mari măsuri în jurul meu, măsuri de prevenire”, afirmă Simona Ulmeanu, freelancer.

„Înaintea primei călătorii cu metroul, în timpul stării de alertă, m-am confruntat cu un sentiment de nesiguranţă. M-a surprins faptul că toate persoanele purtau mască de protecţie, inclusiv angajaţii şi în unele staţii existau chiar agenţi de poliţie care supravegheau” declară Iulia Avram, Asistent Manager.

Exit mobile version