- Mâncarea tradițională din Coreea de Sud, kimchi, se va găsi mai greu.
- Varza cu care e preparat kimchi nu se mai găsește din cauza căldurii.
- Bucătarii înlocuiesc varza Napa cu murături sau ceapă.
Căldură mare moncher, așa că vei bea mai multă apă, dar nu vei mai mânca ce vrei.
E o dramă uriașă în Asia pentru că una din mâncărurile tradiționale din Coreea de Sud, kimchi, se va găsi din ce în ce mai greu. Kimchi se prepară din varză murată, dar varza Napa, ingredientul principal suferă din cauza temperaturilor inalte – ea se cultivă la munte, unde temperatura nu trece de 25 de grade.
Anul trecut s-au cultivat 4.000 de hectare, dar în 2030 va mai fi loc doar de 40 de hectare, prevăd specialiștii. Scade și cantitatea, dar și calitatea. Singurul lucru care va crește când e vorba de kimchi, va fi cu siguranță, prețul.
Bucătarii lucrează la alternative. În loc de varză Napa folosesc murături din ridichi, castraveți sau ceapă, Dar nu e același lucru.