Camera de gardă a unui spital din New York, unde sunt internați pacienți infectați cu coronavirus, martora unor scene dramatice: „E un coşmar“

Associated Press a realizat un reportaj care îți arată realitatea cruntă dintr-o camera de gardă dintr-un spital din New York, cu bolnavi de Covid-19. Imaginile îți arată situația disperată în care un medic reuşeşte să salveze un pacient în stop cardiorespirator.

Pentru a-l readuce la viaţă, după mai multe compresii toracice, medicul le spune celorlalți colegi să se îndepărteze de patul pacientului pentru a i se administra şocul electric. Pe filmare poți vedea cum pacientul începe să tremure şi braţele lui au spasme musculare, iar apoi este conectat la un ventilator.

„A fost un coşmar. Avem un volum de oameni bolnavi atât de mare încât e de necrezut. Într-o singură tură, am pronunţat morţi şase oameni. Trebuie doar să mergi mai departe. Te prinde din urmă la sfârşitul zilei. Ne prinde pe toţi din urmă, dar în mijlocul bătăliei, trebuie doar să mergi mai departe“, a spus medicul Anthony Leno, directorul spitalului de medicină de urgenţă.

Jurnaliştii care au realizat reportajul povestesc că, la un moment dat, 28 de oameni aşteptau la rând să fie trataţi, iar ambulanţelele, pline cu pacienţi, formează coloane în faţa spitalului.

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Exit mobile version